beats by dre cheap

Klimaks

Sami početci pisanja ovog bloga (kada smo Davuda mjerili u milimetrima) služio je da opiše kako se mjenja tjelo nas trudnih roditelja i kako mi proživaljvamo svoje roditeljske trenutke.

Nakon gotovo 7 godina roditeljskog staža tjelo mame eni deformisalo se sa 18 kg više nego je to bilo prije trudnoća, a tjelo babija za 8 kg više od perioda prije roditeljstva.

Trudnoće nisu jedine uzrokovale masovno povećanje kilograma, svašta možemo okriviti za to stanje (mogli bi u tri posta nabrojati razloge), ali zadovoljni smo očuvanjem svog zdravlja i sad težimo da vratimo i tjelesnu ravnotežu uvođenjem vježbi i bušenjem kašike.

U ljetnom periodu relativno lako sam mogla skinuti tri-pet kilograma, međutim u novije vrijeme muku mučim da se održim na postojećoj kilaži koja se vratolomnom brzinom povećava. Nalaz hormona u krvi je u granicama normale. Čitajući o klimaksu osjećam sve njegove simptome i mislim da sam na početku tog perioda koji može da traje 15 punih  godina. To znači da ću u 53 godini biti mirna, ako je doživim.

 

Dnevnik posebnih
http://roditelji.blogger.ba
28/06/2013 13:35